Skip to main content

Vilken är din roll på Sundhetsbolaget?

Jag är anställd 75% som sjuksköterska och verksamhetsutvecklare. Inom kort ska vi starta en provtagningsverksamhet som jag ansvarar för. Tanken är att man ska få allt tillgodosett hos oss istället för att gå till en annan instans för provtagning.

Som verksamhetsutvecklare ska jag utveckla våra nuvarande produkter och skapa nya. En ny produkt kan till exempel vara förebyggande arbete i form av sjuksköterskebesök med motiverande och kartläggande samtal. En person kan må dåligt utan att veta varför. Fråga människor: Hur mår du nu och hur vill du må? Med enkla medel kan vi komma långt genom att titta på livsstilsfrågor utan kurator och psykolog till att börja med, som annars blir nästa steg att gå. De samtalen kan nya kunder och befintliga kunder boka, både företag och privat.

Vad är bra med att jobba på Sundhetsbolaget?

Det känns bra att jobba för ett företag som står för sunda ideal. Jag står upp för det. Jag har tidigare arbetat som biträdande chef och har sett vilken skillnad det gör att förebygga ohälsa. Att Sundhetsbolaget är en ”liten” verksamhet upplever jag som en stor fördel. Alla har information om vad som händer. Som medarbetare tycker jag om korta beslutsvägar och att man kan vara med och påverka. Det blir personligt och med slutna loopar – information hinner inte ändra sig eller tystna på vägen, ändringar och justeringar kan göras snabbt.
Det är roligt att jobba med förebyggande arbete. Verksamheten och individen tjänar på det. Har man väl blivit sjuk så kan rehabiliteringstiden bli lång. Arbetar man förebyggande så krävs det ofta mindre tid och arbete och ohälsan kan snabbare bli till hälsa.

Vad vet du om Sundhetsbolaget som du vill tipsa oss om?

Det måste vara att vi drar igång provtagningsverksamheten nu. Att man kan ta sina blodprover hos oss i samband med läkarbesöket. En annan sak är att vi gärna kommer ut till våra företagskunder för att göra hälsokontroller och andra undersökningar så att verksamheten kan fortgå som vanligt. Det tror jag är en unik tjänst vi erbjuder.

Vad är det vi inte vet om dig?

Jag driver sedan 2012 en verksamhet kring profylax som heter Andas mamma där jag undervisar blivande föräldrar i tekniker för att hantera förlossningen på bästa sätt. Det handlar om andning, mental träning och teambuildning. Målet är att, så långt det går, sikta på avslappning. Jag försöker göra det så realistiskt som möjligt – förlossning är inte bara rosa moln. Jag vill möta mina kunder efter förlossningen så att de kan ge feedback på att kursen verkligen gav dem de rätta redskapen. Kursen kan vara känslosam och det kommer också många skratt. Jag har 1-3 grupper i månaden a´ 3 timmar. Man kan gå både individuellt och i grupp.
I arbetet med profylax har jag hittat redskap för att utveckla mental träning. Liksom du bygger en muskel på gymmet kan du också bygga upp din mentala styrka. En del har gjort jobbet, andra försöker bli lyckliga genom att göra det andra gör. När alla strävar efter att bli så lika som möjligt så försvinner våra unika egenheter och vi mår sämre. Jag upplever att människor har blivit bättre på att säga att ”jag inte mår bra”. Arbetet handlar om att titta på sig själv, stå för det man finner i sig och släppa resten. Jag använder mycket enkla övningar som är effektfulla. Det är inte en slump att de som krisar blir starka människor. Vi sätter så mycket hinder för oss själva i livet. Ofta tror vi att problemet är ett men i själva verket är det ett annat. Man tittar på fel ställe. Jag arbetar med motiverande samtal för att man ska få en riktning i livet. Man har så mycket eget ansvar och det finns mycket man kan göra själv. ”Det där som hände, det hände, men det säger inte vem jag är.” Man kan lära sig hur man ska förhålla sig till det och gå vidare.

Under sjuksköterskebesöken på Sundhetsbolaget kommer det märkas att jag tycker kropp och själ hänger ihop.

Vi tackar Jennie och önskar henne lycka till!